Category

Usein kysyttyä

Yleiskuva Google Analyticsista

Google Analytics -seuranta tapahtumasi verkkokaupassa

By | Evention käyttövinkit, Usein kysyttyä | No Comments

Google Analytics on maailman ehdottomasti suosituin seuranta- ja analytiikkatyökalu, joka on useilla verkkosivustoilla käytössä. Eventio tukee Google Analyticsiä suoraan, ja saat lisättyä oman Google Analytics -seurantatunnuksesi suoraan Evention hallintapaneeliin. Tämän jälkeen pääset seuraamaan tapahtumasi lippukaupan aktiivisuutta helposti Google Analyticsissä.

Lisää Google Analytics oman tapahtumasi verkkokauppaan näin:

Google Analytics -seurantakoodi verkkopalvelun hallinnassa

Mitä voit seurata Google Analyticsissa?

Kuva Google Analytics -konversiografiikastaKun olet kytkenyt Google Analyticsin käyttöön verkkokaupassa, pääset seuraamaan sen kautta monia eri toimintoja:

  • Mistä käyttäjät tulevat verkkokauppaasi?
  • Mikä digitaalinen markkinointikanava toimii ja mikä ei?
  • Mitkä ovat suosituimpia tuotteitasi ja tapahtumiasi?
  • Milloin käyttäjät tekevät ostoksia?
  • … ja paljon muuta

Evention verkkokauppa tukee Google Analyticsin lisäksi muita seurantatyökaluja. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Evention asiakkaaksi – näin se käy

By | Lipunmyynti, Usein kysyttyä | No Comments

Kuinka nopeasti Evention voi ottaa käyttöön?

Nopeimmillaan olemme saaneet verkkolipunmyynnin käyntiin asiakkaalle 15 minuuttia tämän ensimmäisestä yhteydenotosta. Yleensä käyttöönotossa menee muutama päivä, riippuen ihan tapahtuman luonteesta. Kerromme alla hieman tarkemmin, miten saat Evention käyttöösi.

Odotamme yhteydenottoasi

Meihin saat yhteyden esimerkiksi Pyydä tarjous & ota käyttöön -linkistä. Pyydämme sinulta muutamia perustietoja, kuten nimen, sähköpostiosoitteesi, yrityksesi/yhdistyksesi y-tunnusen ja tapahtumasi nettisivujen osoite. Sivuiltasi saamme tarvitsemamme informaation testiverkkokauppasi luomiseen.

Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian ja testitilassa oleva verkkokauppasi luodaan nopeasti, monesti jo saman päivän aikana. Kysymme usein hiukan lisätietoja: milloin, missä, millaisia tapahtumia ollaan järjestämässä, onko kyseessä lipunmyynti- vai ilmoittautumistapahtuma ja millaiselle palvelulle on tarvetta.

Kokeile tekemäämme verkkokauppaa ilman velvoitteita

Luomme testitilassa olevan verkkokaupan sinulle veloituksetta. Rahaliikennettä testitilassa olevassa verkkokaupassa ei ole, mutta se antaa hyvän kuvan siitä, miltä valmis verkkokauppasi voisi näyttää. Tapahtumasi sivujen perusteella verkkokauppaan saadaan määriteltyä tapahtumasi värit, logot ja fontit. Verkkokauppaa saa muokattua toiveidesi mukaan ja voit muokata sen ulkoasua helposti itsekin. 

”Luomme testitilassa olevan verkkokaupan sinulle veloituksetta.”

Vaikka verkkokauppasi onkin vielä tässä vaiheessa testitilassa, voit kokeilla lippujen ostoa verkkopankkien testitunnuksilla. Lisätietoa verkkopankkien testitunnuksista Paytrailin sivuilla. Näin näet, miten lippujen osto tapahtuu tapahtumavieraiden näkökulmasta. Kun kirjaudut verkkopankkiin testitunnuksilla, tilaus onnistuu ja saat ilmoittautumisvahvistuksen tai testilipun sähköpostiisi. Rahaa tässä vaiheessa ei vielä tietenkään liiku. 

”Näet, miten lippujen osto tapahtuu tapahtumavieraiden näkökulmasta.”

Voit lähettää oman verkkokauppasi linkin muille tiimisi jäsenille, tai vaikkapa hallitukselle. Näin voitte yhdessä miettiä, miten Eventio sopii tapahtumasi tarpeisiin.

Tutustu ja tutki Evention hallintapaneelia

Verkkokaupan lisäksi saat tunnukset Evention hallintaan. Omilla tunnuksillasi voit paitsi seurata tilauksia, maksuja ja raportteja Eventiossa, mutta myös lisätä tapahtumia tilillesi, luoda niihin erilaisia lipputyyppejä, muokata, poistaa ja lisätä tilauksia.  Voit pitää kaikki ohjat käsissäsi. Tutustu vapaasti testitilassa olevaan verkkokauppaan ja Evention hallintaan ennen kuin teet päätöksen Evention käyttöönotosta.  

Työpöytänäkymä Eventiossa.

 

Evention käyttäminen on helppoa ja vaivatonta, mutta mikäli jokin asian suhteen tulee ongelmia, apua saa Evention tukisivutolta tai Evention asiakaspalvelusta. Annamme mielellämme tukea. 

Myynnin aika – ota Eventio käyttöösi

Muista, että testitilassa Evention käyttö on aina ilmaista, eikä sinun tarvitse sitoutua Evention käyttöönottoon.  Kun olette tehneet päätöksen ottaa Eventio käyttöön, palauta täytetty sopimuslomake meille. Sopimuksessa määritellään mm. kuka toimii tapahtumasi pääkäyttäjänä  (katso postauksemme Evention käyttäjärooleista) ja mahdolliset erityisehdot. Kun sopimus on täytetty, poistamme testitilan ja oikea lipunmyynti ja ilmoittautumiset voivat alkaa. Testitilassa tekemäsi tapahtumat, tuotteet ja ulkoasumääritykset ovat edelleen voimassa, vain testitilaukset ja myynnit poistetaan.

Emme peri lainkaan kiinteitä maksuja, joten maksat  vain todellisesta käytöstä: saapuneista ilmoittautumisista, myydyistä lipuista ja lähetetyistä laskuista.

”Tähän kaikkeen menee lyhyt aika, joskus jopa vain 15 minuuttia.”

Tähän kaikkeen menee lyhyt aika, joskus jopa vain 15 minuuttia. Voit kokeilla verkkokauppaasi rauhassa ja tutustua Evention hallintaan ennen käyttöönottopäätöstä.

Kenellä voi olla tunnukset Eventioon? Käyttäjätilit ja käyttöoikeudet esittelyssä

By | Evention käyttövinkit, Tiedotteet, Usein kysyttyä | No Comments

Kaikilla tapahtuman työntekijöillä ei välttämättä tarvitse olla oikeutta muokata esimerkiksi tapahtumatietoja, päästä tilitysraportteihin tai verkkopalveluihin. Tämä blogikirjoitus avaa hieman Evention käyttäjätilejä sekä uutta mahdollisuutta rajata eri käyttäjien oikeuksia.

Kenellä voi olla tunnukset Eventioon?

Evention käyttäjä voi olla kuka tahansa, joka työskentelee tapahtuman parissa: niin vakituinen henkilöstö, vapaaehtoiset ja talkoolaiset. Suosittelemme henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia.

Tapahtumanjärjestäjän pääkäyttäjän (tai valtuutetun käyttäjän) tulee lähettää henkilölle kutsu Evention käyttäjäksi. Kutsua varten tarvitaan vain kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite.

Miten voin muokata käyttöoikeuksia?

Uusimman päivityksen myötä kunkin henkilön oikeuksia voi rajata. Vain tilin Pääkäyttäjä tai Käyttäjähallinta -oikeudella varustettu henkilö pääsee muokkaamaan käyttöoikeuksia. Käyttöoikeuksia muokataan Asiakastilin hallinnassa Käyttäjät-välilehdellä. Tällä sivulla voit lisätä uusia käyttäjiä ja muokata jo olemassa olevien käyttäjien oikeuksia. Tarvittaessa voit myös poistaa käyttöoikeuden kokonaan.

Mitä eri käyttöoikeusroolit tarkoittavat?

Käyttöoikeudet on jaettu kahdeksaan eri rooliin. Samalla käyttäjällä voi olla päällekkäisiä rooleja: voit esimerkiksi yhdistää Asiakaspalvelu– ja Taloushallinto-roolit samalle käyttäjälle.

Pääkäyttäjä on henkilö, jolla on oikeus kaikkiin Evention toimintoihin. Pääkäyttäjä määrätään Evention käyttösopimuksessa. Pääkäyttäjän voi vaihtaa vain ottamalla yhteyttä Evention asiakaspalveluun ja normaalisti pääkäyttäjän vaihtamiseen tarvitaan yrityksen tai yhdistyksen nimenkirjoittajan valtuutus. Luonteva Pääkäyttäjä-oikeuden haltija voi olla esimerkiksi yhdistyksen toiminnanjohtaja.

Täydet oikeudet -käyttäjällä on oikeus kaikkiin Evention toimintoihin, paitsi käyttäjien hallinnointiin, ellei käyttäjälle ole erikseen valittu Käyttäjähallinta-oikeutta. Esimerkiksi toimistopäällikkö tai kilpailujohtaja sopisi täydet oikeudet-rooliin.

Käyttäjähallinta-oikeuden omaavalla käyttäjällä on oikeus lisätä ja poistaa käyttäjiä. Tätä roolia täytyy käyttää yhdessä jonkun toisen roolin kanssa, luontevimmin edellä mainitun Täydet oikeudet -roolin kanssa.

Toimisto-käyttäjä pääsee laajasti muokkaamaan tapahtumatietoja, luomaan uusia tilauksia, tarkastelemaan raportteja ja luomaan esimerkiksi laskuja. Tämä rooli sopisi esimerkiksi tapahtumatoimiston henkilökunnalle ja talkoolaisille.

Asiakaspalvelu-oikeuksilla käyttäjä voi tarkastella asiakas- ja tilaustietoja, tehdä varauksia ja muokata niitä. Asiakaspalvelu-rooli ei kuitenkaan salli esimerkiksi tapahtumien perustamista ja muokkaamista tai tuotteiden muokkaamista. Vaikkapa lipunmyyjälle Asiakaspalvelu-oikeus on riittävä käyttäjätaso.

Taloushallinto-oikeuksilla käyttäjä pääsee näkemään Evention tilitysraportteja ja laskutietoja, sekä muokkaamaan tapahtuman rahaliikenne- ja raportointitietoja. Tämän oikeuden voi antaa esimerkiksi rahastonhoitajalle tai kirjanpitäjälle.

Raportointi-käyttäjällä on oikeus päästä tarkastelemaan raportteja ja tapahtumien myyntitilannetta. Raportointi-oikeus sopii esimerkiksi hallituksen jäsenille, jolloin he voivat omatoimisesti seurata myynnin edistymistä.

Webmaster-käyttäjällä on oikeus tehdä muutoksia tapahtuman verkkokauppaan ja sen ulkoasuasetuksiin. Tämä rooli sopisi esimerkiksi graafiselle suunnittelijalle tai verkkosivuja ylläpitävälle henkilölle.

Miksi kaikille tarvitaan henkilökohtaiset tunnukset?

Kun käyttäjillä on henkilökohtaiset tunnukset, tilaushistoria ja tehdyt muutokset tallentuvat käyttäjän nimellä. Henkilökohtaiset tunnukset mahdollistavat myös Tehtävät-toiminnon tehokkaan käytön ja tehtävien delegoimisen suoraan tietyille henkilöille. Lue lisää Tehtävät -toiminnostamme.

Pitääkö käyttää tapahtuman virallista sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena?

Ei, voit kutsua henkilön tilille myös hänen henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella, kuten @gmail.com -osoitteilla. Samaa sähköpostiosoitetta voi käyttää usealla eri tapahtumanjärjestäjän tilillä, jolloin vaihto eri tapahtumanjärjestäjien välillä onnistuu kätevästi ilman uudelleenkirjautumista.

Tottakai voit myös käyttää tapahtuman virallisia sähköpostiosoitteita käyttäjätunnuksina.

Miten voin vaihtaa käyttäjän nimen / salasanan / sähköpostiosoitteen?

Käyttäjä voi vaihtaa itse omat nimitietonsa, salasanansa tai sähköpostiosoitteensa. Muilla käyttäjillä, ei edes pääkäyttäjällä, ole mahdollisuutta muokata toisten tietoja.

Omaan käyttäjäprofiiliisi pääset kirjautumalla Eventioon, klikkaamalla oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi ja valitsemalla Omat tiedot.

Voiko verkkokaupassa maksaa Ticket Virike -kortilla?

By | Usein kysyttyä | No Comments

Eventiolta kysytään usein, onko verkkokaupoissamme mahdollista maksaa Ticket Virike -kortilla. Ticket Virike tunnettiin aikaisemmin nimellä Ticket Body&Mind.

Edenredin tarjoama Ticket Virike -kortti ei käy verkkokaupassa, koska kortissa ei ole lainkaan mahdollisuutta maksaa verkossa. Lisätietoja Ticket Virike -kortista Edenredin sivuilta.

Jos tapahtumanjärjestäjällä on käytössään korttimaksupäätteet, kortilla on mahdollista maksaa tapahtuman ovella. Korttimaksupäätteistä voi tiedustella suoraan tapahtumanjärjestäjältä.

Verkkomaksun tilanne 16.5. 2017. Edenred on ilmoittanut, että verkkomaksaminen tulee mahdolliseksi Ticket Virike -kortilla vuoden 2017 aikana.

Usein kysyttyä – näitä meiltä kysytään eniten

By | Usein kysyttyä | No Comments

Toisinaan asiakaspalveluun esitetyissä kysymyksissä toistuvat samat teemat. Keräsimme tähän usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia.

Voinko tehdä Eventiolla ryhmälipun?

  • Onnistuu, ryhmälippu luodaan Ostorajoitukset -välilehdeltä. Sieltä voit asettaa määrärajoitukset/ostokerta. Jos esimerkiksi annat ryhmäalennuksen 10 hengen ryhmälle tai yli, voit asettaa ryhmälipun minimimääräksi 10 kpl.

ryhmälippu demo (2)

Voiko tapahtumavieras maksaa lippunsa kulttuuri- tai liikuntaseteleillä?

  • Toki. Eventio vastaanottaa Smartum- ja Edenred- kuntoseteleitä. Asiakkaan tulee valita maksutavaksi “Liikuntasetelit” ja postittaa setelit Eventiolle, jossa ne kirjataan ja mitätöidään tapahtumanjärjestäjän puolesta. Järjestäjä saa tilityksen liikuntaseteleistä samalla kertaa muiden maksutapojen, kuten verkkomaksujen tai kassalla tehtyjen korttimaksujen kanssa.

Kerääkö Eventio asiakastietorekisteriä ja luovutetaanko se tapahtumanjärjestäjälle?

  • Eventiolla on rekisteri kunkin tapahtuman vieraista. Lipun oston ja tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumavieras voi valita kohdan Tietojani saa käyttää markkinointiin. Tämä rekisteri on aina tapahtumanjärjestäjän katsottavissa ja ladattavissa vaikkapa Excelissä. Rekisteri löytyy asiakkaat -kohdassa. Meillä myös tehdään henkilötietolain vaatima henkilötietoseloste. Finlex – henkilötietolaki.

Voinko vuokrata teiltä lipunmyyntilaitteita?

  • Kyllä, Eventiolla on vuokrattavana käteviä lipunmyyntilaitteita, jotka sisältävät maksupäätteen, tietokoneen, näytön ja lipputulostimen. Tarvittaessa saat laitteet 3G- tai 4G -yhteydellä. Lipunmyyntilaitteet ovat valitettavasti kuitenkin usein varattuina.

Voinko määrittää tietyille lipputyypeille etuja, esim. ilmaisen vaatesäilytyksen tai etukupongin?

  • Kyllä voit! Lippuun yhdistettäviä etuja voi muokata Yhdistetyt tuotteet -välilehdellä. Kuvamuotoisen etukupongin voi asettaa tulostettavaksi lipun mukana Lippuasetukset -välilehdellä. Lisäohjeita lippuasetuksien käytöstä.

yhdistetyt tuotteet