Category

Tiedotteet

Toteuta ajastettuja kampanjoita automaattisen kampanjakoodin avulla

By | Evention käyttövinkit, Lipunmyynti, Sähköinen ilmoittautuminen, Tiedotteet | No Comments

Vilkas tapahtumakesä on ovella ja on aika tehostaa jo syksyn tapahtumien ennakkomyyntiä! Esimerkiksi sosiaalisen median kampanjat ovat tehokas tapa saada tapahtumavieraat ostamaan liput hyvissä ajoin. Evention tukee myyntikampanjoita tehokkaalla kampanjakoodityökalulla, jonka avulla voit luoda tapahtumaasi helposti esimerkiksi alennuskoodeja.

Uutena Evention ominaisuutena on mahdollisuus merkitä tietty kampanjakoodi automaattiseksi. Tällöin kaikki koodin voimassaoloaikana verkkokaupassasi vierailevat asiakkaat saavat koodin ostoskoriin aktiiviseksi ilman, että heidän tarvitsee koodia syöttää erikseen. Tällä tavoin voit antaa esimerkiksi -50% alennuksen kaikista tietyn päivän aikana tehdyistä tilauksista.

Automaattisessa kampanjakoodissa voit käyttää kaikkia kampanjakoodien ominaisuuksia: voit rajata sen koskemaan vain tiettyjä tapahtumia tai tuotteita, antaa kampanjakoodilla jonkin poikkeuksellisen toimitustavan, määritellä erikoishintoja tai rajata esimerkiksi tietyt tuotteet (kuten oheistuotteet) pois kampanjakoodin vaikutuksesta.

Luo automaattinen kampanjakoodi seuraavasti:

 • Siirry Evention hallintapaneelin Toimintoluetteloon
 • Valitse Kampanjakoodit
 • Klikkaa Uusi koodi ja täydennä kampanjan nimi, koodi ja valitse voimassaoloaika. Vahvista koodin luonti klikkaamalla Luo koodi
 • Täydennä koodin alennus- ja muut asetukset eri välilehdillä, esimerkiksi:
  • voit kohdentaa koodin tietyille tuotteille Tuotekohtaiset asetukset -välilehdellä
  • voit määritellä alennuksen suuruuden Alennukset-välilehdellä joko prosentteina, kiinteänä euromääränä tai suoraan tietylle summalle (esim. ”kaikki liput 5€”)
  • automaattisissa kampanjakoodeissa myös muut kampanjakoodien toiminnot ovat käytettävissä

Valitse lopuksi Perustiedot-välilehdeltä Koodi aktivoidaan automaattisesti jokaiselle kävijälle. Näin koodi ja siihen kytketyt alennukset ja muut määritykset tulevat voimaan automaattisesti jokaiselle kävijälle koodin voimassaoloaikana.

 

Uusi maksutapa: maksa liput tai ilmoittautuminen helposti ja nopeasti MobilePaylla

By | Lipunmyynti, Sähköinen ilmoittautuminen, Tiedotteet | No Comments

Lisäsimme perjantaina 30.6. Eventioon uuden maksutavan: MobilePay mahdollistaa helpon maksamisen älypuhelimilla. Meille on tärkeää, että tapahtumavieras voi valita sopivimman maksutavan useista vaihtoehdoista. MobilePayn sovellusta on ladattu Suomessa jo 450 000 kertaa (Helsingin Sanomat, 7. 3. 2017).

Kaikki Evention tapahtumanjärjestäjäasiakkaat ovat saaneet nyt automaattisesti käyttöönsä MobilePay-maksutavan.

MobilePayn käyttö tapahtumavieraan silmin

Tapahtumavieras valitsee Evenion verkkokaupassa maksutavaksi verkkomaksun, jonka jälkeen avautuu yllä oleva näkymä.  Näistä maksutapavaihtoehdoista hän valitsee MobilePayn.

Tapahtumavieras kirjoittaa puhelinnumerona ruudulle avautuvaan kenttään. Puhelinnumeron perusteella MobilePay tietää, kuka maksua on suorittamassa.

Tapahtumavieras saa puhelimeensa ilmoituksen MobilePaysta. Tämän jälkeen hän voi hyväksyä maksun kirjauduttuaan sisään nelinumeroisella tunnusluvulla tai pyyhkäisemällä Hyväksy maksu. Maksu tulee hyväksyä viiden minuutin aikarajan sisällä.

Tapahtumavieras ohjautuu onnistuneen maksun jälkeen tapahtuman oman verkkokaupan vahvistussivulle, jolta hän voi tulostaa liput tai tilausvahvistuksen normaaliin tapaan.

MobilePay tapahtumanjärjestäjälle

MobilePaylla maksaessa vieras ei tarvitse verkkopankkitunnuksia, joten maksaminen mobiililaitteella sujuu entistä kätevämmin. MobilePay-maksut tilittyvät tapahtumanjärjestäjälle automaattisesti Evention normaalien tilitysten yhteydessä. Eventio ei veloita MobilePay-maksuista erikseen, vaan kustannus on sama kuin luottokorttimaksuissa.

Eventio mahdollistaa myös tekstiviestiliput ja Apple Wallet -palveluun tallennettavat mobiililiput. MobilePay täydentää mainiosti tapahtumavieraiden mobiilia ostokokemusta.

MobilePay on kaikkien tapahtumanjärjestäjien käytössä automaattisesti, eikä se vaadi erikseen toimenpiteitä.

 

Helatorstain aukiolo

By | Tiedotteet | No Comments

Kevääseen mahtuu useita arkivapaita ja jälleen on yhden vuoro. Toimistomme on suljettuna helatorstaina 25. 5. 2017. Asiakaspalvelupuhelimemme on myöskin suljettuna tuona ajankohtana, mutta voit aina lähettää sähköpostia asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu@eventio.com). Perjantaina palaamme toimistolle, mutta asiakaspalvelupuhelin on silloin auki poikkeuksellisesti klo 9 – 14.

Kuten aina, Evention ilmoittautumispalvelut ja verkkokaupat toimivat normaalisti myös pyhinä. 

Rattoisaa helatorstaita!

Kenellä voi olla tunnukset Eventioon? Käyttäjätilit ja käyttöoikeudet esittelyssä

By | Evention käyttövinkit, Tiedotteet, Usein kysyttyä | No Comments

Kaikilla tapahtuman työntekijöillä ei välttämättä tarvitse olla oikeutta muokata esimerkiksi tapahtumatietoja, päästä tilitysraportteihin tai verkkopalveluihin. Tämä blogikirjoitus avaa hieman Evention käyttäjätilejä sekä uutta mahdollisuutta rajata eri käyttäjien oikeuksia.

Kenellä voi olla tunnukset Eventioon?

Evention käyttäjä voi olla kuka tahansa, joka työskentelee tapahtuman parissa: niin vakituinen henkilöstö, vapaaehtoiset ja talkoolaiset. Suosittelemme henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia.

Tapahtumanjärjestäjän pääkäyttäjän (tai valtuutetun käyttäjän) tulee lähettää henkilölle kutsu Evention käyttäjäksi. Kutsua varten tarvitaan vain kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite.

Miten voin muokata käyttöoikeuksia?

Uusimman päivityksen myötä kunkin henkilön oikeuksia voi rajata. Vain tilin Pääkäyttäjä tai Käyttäjähallinta -oikeudella varustettu henkilö pääsee muokkaamaan käyttöoikeuksia. Käyttöoikeuksia muokataan Asiakastilin hallinnassa Käyttäjät-välilehdellä. Tällä sivulla voit lisätä uusia käyttäjiä ja muokata jo olemassa olevien käyttäjien oikeuksia. Tarvittaessa voit myös poistaa käyttöoikeuden kokonaan.

Mitä eri käyttöoikeusroolit tarkoittavat?

Käyttöoikeudet on jaettu kahdeksaan eri rooliin. Samalla käyttäjällä voi olla päällekkäisiä rooleja: voit esimerkiksi yhdistää Asiakaspalvelu– ja Taloushallinto-roolit samalle käyttäjälle.

Pääkäyttäjä on henkilö, jolla on oikeus kaikkiin Evention toimintoihin. Pääkäyttäjä määrätään Evention käyttösopimuksessa. Pääkäyttäjän voi vaihtaa vain ottamalla yhteyttä Evention asiakaspalveluun ja normaalisti pääkäyttäjän vaihtamiseen tarvitaan yrityksen tai yhdistyksen nimenkirjoittajan valtuutus. Luonteva Pääkäyttäjä-oikeuden haltija voi olla esimerkiksi yhdistyksen toiminnanjohtaja.

Täydet oikeudet -käyttäjällä on oikeus kaikkiin Evention toimintoihin, paitsi käyttäjien hallinnointiin, ellei käyttäjälle ole erikseen valittu Käyttäjähallinta-oikeutta. Esimerkiksi toimistopäällikkö tai kilpailujohtaja sopisi täydet oikeudet-rooliin.

Käyttäjähallinta-oikeuden omaavalla käyttäjällä on oikeus lisätä ja poistaa käyttäjiä. Tätä roolia täytyy käyttää yhdessä jonkun toisen roolin kanssa, luontevimmin edellä mainitun Täydet oikeudet -roolin kanssa.

Toimisto-käyttäjä pääsee laajasti muokkaamaan tapahtumatietoja, luomaan uusia tilauksia, tarkastelemaan raportteja ja luomaan esimerkiksi laskuja. Tämä rooli sopisi esimerkiksi tapahtumatoimiston henkilökunnalle ja talkoolaisille.

Asiakaspalvelu-oikeuksilla käyttäjä voi tarkastella asiakas- ja tilaustietoja, tehdä varauksia ja muokata niitä. Asiakaspalvelu-rooli ei kuitenkaan salli esimerkiksi tapahtumien perustamista ja muokkaamista tai tuotteiden muokkaamista. Vaikkapa lipunmyyjälle Asiakaspalvelu-oikeus on riittävä käyttäjätaso.

Taloushallinto-oikeuksilla käyttäjä pääsee näkemään Evention tilitysraportteja ja laskutietoja, sekä muokkaamaan tapahtuman rahaliikenne- ja raportointitietoja. Tämän oikeuden voi antaa esimerkiksi rahastonhoitajalle tai kirjanpitäjälle.

Raportointi-käyttäjällä on oikeus päästä tarkastelemaan raportteja ja tapahtumien myyntitilannetta. Raportointi-oikeus sopii esimerkiksi hallituksen jäsenille, jolloin he voivat omatoimisesti seurata myynnin edistymistä.

Webmaster-käyttäjällä on oikeus tehdä muutoksia tapahtuman verkkokauppaan ja sen ulkoasuasetuksiin. Tämä rooli sopisi esimerkiksi graafiselle suunnittelijalle tai verkkosivuja ylläpitävälle henkilölle.

Miksi kaikille tarvitaan henkilökohtaiset tunnukset?

Kun käyttäjillä on henkilökohtaiset tunnukset, tilaushistoria ja tehdyt muutokset tallentuvat käyttäjän nimellä. Henkilökohtaiset tunnukset mahdollistavat myös Tehtävät-toiminnon tehokkaan käytön ja tehtävien delegoimisen suoraan tietyille henkilöille. Lue lisää Tehtävät -toiminnostamme.

Pitääkö käyttää tapahtuman virallista sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena?

Ei, voit kutsua henkilön tilille myös hänen henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella, kuten @gmail.com -osoitteilla. Samaa sähköpostiosoitetta voi käyttää usealla eri tapahtumanjärjestäjän tilillä, jolloin vaihto eri tapahtumanjärjestäjien välillä onnistuu kätevästi ilman uudelleenkirjautumista.

Tottakai voit myös käyttää tapahtuman virallisia sähköpostiosoitteita käyttäjätunnuksina.

Miten voin vaihtaa käyttäjän nimen / salasanan / sähköpostiosoitteen?

Käyttäjä voi vaihtaa itse omat nimitietonsa, salasanansa tai sähköpostiosoitteensa. Muilla käyttäjillä, ei edes pääkäyttäjällä, ole mahdollisuutta muokata toisten tietoja.

Omaan käyttäjäprofiiliisi pääset kirjautumalla Eventioon, klikkaamalla oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi ja valitsemalla Omat tiedot.

Tehosta tapahtumatoimistosi toimintaa uudella Tehtävät -ominaisuudella

By | Evention käyttövinkit, Tiedotteet | No Comments

Aikaisemmin tällä viikolla esittelimme tähdellä merkintä- ja tagi -toiminnot ja nyt meillä on ilo esitellä uusi Tehtävät -ominaisuus. Voit luoda listan tulevista tehtävistä, esimerkiksi erityisjärjestelyjä vaativista tilauksista tai myöhemmistä lippulähetyksistä. Tehtävälista pitää tiimin jäsenet ajan tasalla tehtävistä, vaikka koko toimistohenkilökunta ei olisikaan samaan aikaan toimistolla.

Esimerkki: Ryhmänjohtajaan täytyy ottaa yhteyttä

Seuraavassa esimerkissä ryhmä on tehnyt tilauksen suoraan toimistolle ja toimistolta on sovittu ryhmänjohtajan kanssa, että lippujen määrä on varmistettava viikon kuluttua. Vinkki: ryhmälipun voi myös luoda suoraan verkkokauppaan ostettavaksi!

 

 

Tilauksen Tehtävät -välilehdeltä voi asettaa uuden tehtävän. Tässä tapauksessa tehtävälle asetetaan määräajaksi yksi viikko. Tehtävän voi asettaa joko kaikille näkyväksi, jolloin kuka tahansa työntekijöistä voi hoitaa sen tai sitten valita kyseiselle tehtävälle vastuuhenkilön

 

 

Kaikki tehtävät

Ylälaidan Tehtävät -painikkeesta löytyy kaikki tiimin tehtävät. Vasemmassa laidassa olevasta pudotusvalikosta voi tarkastella omia ja muiden keskeneräisiä tehtäviä, tehtyjä tehtäviä ja myöhässä olevia tehtäviä.

 

 

Luetteloon on koottu kaikkien tilausten tehtävät. Esimerkiksi kun Tiina Toiminnanjohtaja soittaa edellä mainitun esimerkin Riina Ryhmänjohtajalle Tiina klikkaa tehtävän ”Ota hoidettavaksi” -linkkiä. Näin muu toimiston väki tietää, että Tiina huolehtii soittamisesta.

Kun asiakkaalle on soitettu, Tiina merkitsee tehtävän suoritetuksi. Tämän jälkeen tehtävään tallentuu suoritusaika ja suorittaja.

 

 

 

 

 

Yksityinen tehtävä

Tehtävästä on mahdollista tehdä yksityinen, jolloin muut eivät näe sitä. Tällöin tehtävä toimii ikään kuin omana muistilappunasi.

 


Tehtävälista on kätevä tapa kommunikoida tiimin kesken ja varmistaa, ettei tehtäviä unohdu. Näin voit Evention avulla palvella tapahtumavieraitasi entistä paremmin.

Tiikeri toivottaa hauskaa vappua!

By | Tiedotteet | No Comments

Evention toimisto lähtee Tiikerin johdolla vapun viettoon perjantaina 28.4. 2017. Asiakaspalvelupuhelin on tällöin kiinni, mutta meille voi lähettää sähköpostia, johon vastaamme palattuamme lomilta tiistaina 2.5. 2017. Ilmoittautumisjärjestelmämme ja verkkokauppamme toimivat tietysti normaalisti myös vapun aikana.vapputiikeri (2)

 

Hyvää pääsiäistä!

By | Tiedotteet | No Comments

Eventio toivottaa hyvää pääsiäistä ja hiljenee pääsiäislomalle pe 14.4.2017 – ma 17.4.2017. Toimistomme avautuu taas tiistaina 18.4. klo 9.

Pääsiäisen aikaan asiakaspalvelupuhelimemme on suljettuna. Voit lähettää viestin asiakaspalveluumme, mutta vastaamme saapuneisiin viesteihin vasta pääsiäislomalta palattuamme.

Evention ilmoittautumispalvelut ja verkkokaupat palvelevat normaaliin tapaan tapahtumavieraita myös pääsiäspyhinä.

 

pääsiäsitiikeri4

Katsaus Evention vuoteen 2016… Hyvää joulua & uutta vuotta!

By | Tiedotteet | No Comments

Tiikerin joulukuva toimistolta 2016

Niin vaan vuosi 2016 on lopuillaan! Evention vuosi on ollut tapahtumia täynnä (ihan kirjaimellisesti) ja nyt on aika vähitellen rauhoittua joulun ja uuden vuoden viettoon. Eli siis – hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2016!

Mitä kaikkea uutta Eventiossa tapahtui vuonna 2016?

Eventioon tehtiin vuoden 2016 aikana yhteensä 354 päivitystä, eli siis julkaisimme uutta lähes päivittäin! Osa päivityksistä toki oli pieniä ja huomaamattomia, mutta tapahtumanjärjestäjät saivat käyttöön myös paljon ihan näkyviä uusia ominaisuuksia. Tässä muutama poiminta:

 • Numeroidut paikkakartat, toimiston kassakirjanpito sekä korttimaksut kassalla tulivat käyttöön jo alkuvuodesta
 • Uuden Evention sarjakortteihin toteutettiin mahdollisuus ns. henkilökohtaiseen korttiin: järjestelmä tarkistaa, ettei samalla kortilla lunasteta lippuja samanaikaisiin tapahtumiin
 • Kampanjakoodeilla voit määritellä kiinteän tai prosenttimääräisen alennuksen tai määrittää tuotteelle kokonaan oman erikoishinnan
 • Ilmoittautumismaksu voi muuttua dynaamisesti ilmoittautujan valintojen mukaan: esimerkiksi ilmoittautujan valitessa [x] Olen urheiluseuran jäsen, voi ilmoittautumismaksuun tulla automaattisesti -5€ alennus.
 • Uniikeilla ilmoittautumiskentillä voit toteuttaa esimerkiksi urheilukilpailun lähtöajan valinnan: vain yksi osallistuja voi valita yhden valikon kohdan.
 • Voit rajoittaa tapahtumakohtaisesti maksutapojen käyttöä: esimerkiksi jättää kulttuuri- ja liikuntasetelit pois pikkujouluilmoittautumisesta
 • Asiakasrekisteritoimintoja on laajennettu: voit tehdä poimintoja monipuolisin ehdoin ja viedä poimintatietoja esimerkiksi postitusta varten toisiin järjestelmiin
 • Eventiosta voit lähettää suoraan tekstiviestejä myös ulkomaisiin kännykkänumeroihin

Joulun ja uuden vuoden muistio

Evention poppoo rauhoittuu joulun viettoon to 22.12.2016 klo 16.00 ja palaamme toimistolle maanantaina 2.1.2017. Tekninen päivystys toki varmistaa verkkopalveluiden toiminnan vuorokauden ympäri, myös joulun pyhinä ja uuden vuoden rientojen aikana!

Joulukuun 2016 tilitykset maksetaan 4. – 5.1.2017.

Loppiaisperjantaina 6.1.2017 asiakaspalvelumme on suljettu.

Päivitys verkkokauppoihin 7. – 8.1.2017

Heti loppiaisen jälkeen 7. – 8.1.2017 kaikkiin Evention tapahtumaverkkokauppoihin tulee merkittävä päivitys. Kauppojen ulkoasu muuttuu visuaalisemmaksi, mobiilikäytettävyyttä parannetaan roimasti ja tapahtumavierasta palvelemaan tulee uusia toimintoja, kuten oman tilauksen/ilmoittautumisen tarkastelu ja muokkaus. Tästä päivityksestä lähetämme lisätietoja vielä lähempänä päivityshetkeä.

Muutoksia sähköpostiosoitteissamme

Huomioithan, että vanhat @eventio.fi -sähköpostiosoitteemme poistuvat käytöstä. Tarkistathan siis osoitekirjasi ajan tasalle.

Tavoitat tiimimme osoitteesta asiakaspalvelu@eventio.com (tapahtumavieraille olemme varanneet myös osoitteen guests@eventio.com). Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@eventio.com.

Muistutuksena vielä: puhelimitse tavoitat meidät numerosta 0403 110 565 (ark. 9-16).

 

Tyky-Kuntosetelit ja Tyky-Online uusina maksutapoina sähköisissä ilmoittautumispalveluissa

By | Lipunmyynti, Sähköinen ilmoittautuminen, Tiedotteet | No Comments

Liikuntatapahtumien osallistumismaksut ja kulttuuritapahtumien liput voi 4.4.2016 alkaen maksaa Tyky-Kuntoseteleillä tai Tyky-Online -palvelun kautta. Uusi maksutapa on automaattisesti käytössä niillä tapahtumanjärjestäjillä, jotka ovat sopineet setelien ja vastaavien saldomaksujen käsittelystä Evention kanssa.

Seuraavat kohdennetut maksutavat ovat käytössä 4.4.2016 alkaen:

Evention kassajärjestelmissä ja maksupäätteissä hyväksytään lisäksi Edenred Ticket Mind & Body -korttimaksut.

Tapahtumanjärjestäjä ei tarvitse erillisiä sopimuksia edellä mainittujen maksutapojen käyttöön, vaan ne sisältyvät Evention peruspalveluun järjestäjän näin tahtoessa. Asiakkaiden tekemät maksut tilitetään samassa tilityksessä tavallisten verkko- ja korttimaksujen kanssa tapahtumanjärjestäjälle.

Tapahtumavieras valitsee ilmoittautumisen loppuvaiheessa maksutavaksi liikuntasetelit. Verkkopalvelu opastaa setelien lähetyksessä tai online-maksun tekemisessä yksityiskohtaisesti. Kun Eventio on vastaanottanut setelit tai verkkomaksun, tapahtumavieraan ilmoittautuminen vahvistetaan automaattisesti ja tapahtumaliput lähetetään hänelle sähköisesti. Tapahtumanjärjestäjän ei tarvitse tehdä setelien hyväksymiseksi mitään. Helppoa!