Category

Referenssit

Case Study: Tampere maraton

By | Referenssit | No Comments

Tampere maraton 2016

Vuoden 2016 Tampere maraton-päivän aamu valkeni myrskyisenä, sillä tapahtuma oli osunut samaan aikaan Rauli-myrskyn kanssa.
“Pyhäjärven aallot löivät yhdessä vaiheessa osittain jopa Arboretumin poluille asti. Juoksijoita tai tapahtuman tunnelmaa ei tuuli kuitenkaan nujertanut – päinvastoin – tapahtuma oli kaikin puolin palautteenkin perusteella erittäin onnistunut”, Tampereen maratonklubin Riikka Rajala kuvailee maratonpäivää. Tapahtuma onnistuikin haastavista sääolosuhteista huolimatta. “Saimme jälleen hyvät arvosanat niin reitistä kuin huollosta ja erityisesti matkan varrella olevien liikenteenohjaajien kannustuksista.”

Tampere maraton on järjestetty nykymuodossaan vuodesta 2014 ja yhteistyö Evention kanssa alkoi vuonna 2016.
“Tarvitsimme luotettavan ja helppokäyttöisen ilmoittautumisjärjestelmän ja löysimme Evention maaliskuussa 2016”, Riikka sanoo. “Ihastuimme systeemin ja nyt käytämme Eventiota jokaisessa klubimme tapahtumassa – niin isoissa kuin pienissä.”
“Varsinkin rahastonhoitajamme on tyytyväinen, kun hän saa selkeät raportit kuukausittain”, Riikka lisää.

Riikan mukaan Eventio helpotti myös muiden tapahtuman järjestämiseen osallistuneiden työntekoa.
“Evention avulla vähensimme omaa työtämme roimasti. Helpotti meidän vapaaehtoistyöläisten arkea, kun ei itse enää tarvinnut murehtia tai stressata tapahtumiin ilmoittautumisista.” Riikka kertoo varsinkin ajanottajien työn helpottuneen: “Ilmoittautumiset siirtyivät Eventiosta ongelmitta suoraan ajanottajalle.“ Esimerkiksi ajanottajien oikeuksia voi rajata niin, että hän näkee osallistujatiedot ja tilaukset, muttei esimerkiksi rahaliikennettä eikä voi muokata verkkokauppaa tai muitakaan osa-alueita, joita hänen työnsä ei vaadi.

Riikka mainitsee olleensa Eventioon varsin tyytyväinen, mikä lämmittää erityisesti meidän eventiolaisten mieltä.
“Evention asiakaspalvelu on erittäin nopeaa ja osaavaa. Jos mitään kysyttävää tai ihmeteltävää on, niin aina saa apuja ja vastauksen erittäin nopeasti.” Riikka oli myös tyytyväinen siihen, että tapahtumavieraat voivat maksaa netti-ilmoittautumisensa liikuntaseteleillä. Myös mahdollisuus englanninkieliseen verkkokauppaan oli hänestä hyödyllinen.
“Lisäksi on erittäin kätevää, että klubissamme on ja voi olla useita Evention käyttäjiä. Tapahtumien luonti ei ole vain yhden ja kahden ihmisen takana, vaan meilläkin on Evention käyttäjiä jo useampi”, Riikka sanoo.

Kysyimme Riikalta myös kehitysideoita. “Uuden tapahtuman tekoa voi aina pienillä asioilla helpottaa eli vähentää välilehtiä ja tarvittavien klikkausten määriä.” Meistä idea on hyvä ja toteutuskelpoinen.
“Voin lämpimästi suositella kaikille Evention käyttöönottoa tapahtumien ilmoittautumisiin ja lipunmyyntiin. Eventiossa kaikki tapahtumat ovat samanarvoisia: oli osallistujia 10 tai 10 000 – palvelua on taatusti tasapuolista.“

Tampere maraton 2017

Tampere maraton jatkaa tänäkin vuonna ja tämän vuoden maraton on osa Suomen 100-vuotisjuhlia.
“Haluamme olla mukana koko Suomen yhteisissä juhlissa. Teema tulee näkymään esimerkiksi jänisten asuissa, mitaleissa ja voittajille jaettavissa pokaaleissa. Toivomme reitin varrelle tulevien kannustajien ottavan mahdolliset Suomen liput esille”, Riikka kuvailee.

Tampereen maratonklubi osallistuu myös hyväntekeväisyyteen, sillä lasten minimaratonin tuotto lahjoitetaan Tampereen kaupungin perhetukikeskus Päiväperholle.
“Lämpimästi tervetuloa mukaan juoksemaan! Lisätiedot ja linkin ilmoittautumiseen löydät netistä osoitteesta tamperemaraton.fi.”

Case Study: Kaarinan lukion Sinä päivänä kun synnyin -musikaali

By | Referenssit | No Comments

Kaarinan lukion ruskea tiilirakennus kohoaa ylpeänä keskellä suomalaista pikkukaupunkimaisemaa. Sen oppilaat ja henkilökunta järjestävät joka vuosi musikaalin Turun Sigynin salilla. Musikaali esitetään aina lopputalvesta, yleensä tammikuussa. Tänä vuonna musikaali oli nimeltään Sinä päivänä kun synnyin ja se liittyi vahvasti Suomi 100 -teemaan.

Musikaalin tekoon osallistui lähes sata oppilasta, jotka toimivat musikaalin lavastuksessa, puvustuksessa, teknikkoina, markkinoinnissa, tuotantotiimissä ja itse näyttelijöinä. Jokavuotinen musikaali oli ensimmäistä kertaa vuosiin koulun käsikirjoittama ja sovittama: Annika Setälä ja Noora Nieminen tekivät käsikirjoituksen ja siihen musiikin sovitti lukion musiikinopettaja Pekka Nebelung. Haastattelimme Pekkaa Kaarinan lukion opettajanhuoneessa.

Yhteistyötä lukion kanssa

musikaalikuva_c_liinu_leiwo(3)Tämä vuosi oli myös ensimmäinen vuosi, kun kaksi Kaarinan kasvattia, Eventio ja Kaarinan lukio tekivät yhteistyötä musikaalin kanssa.
“Viime vuonna meillä oli lippu.fi ja sitä edellisenä vuonna tehtiin koko juttu itse. En kyllä ollut silloin mukana vielä”, Pekka Nebelung kertoo. “Se oli aika älyvapaa excelhelvetti, ei siitä kukaan enää selviä“, musiikinopettaja nauraa.

Pekka kertoi Kaarinan lukion käyttäneen Evention verkkokauppaa, maskupäätteitä ja lipunmyyntipaketteja.
“Eli meidän asiakkaat pystyivät käyttämään sitä [Evention verkkokauppaa] oman lipun ostamiseen. Se oli aluksi vähän hankalaa, koska projektin alkuvaiheessa Evention paikkakartta ei toiminut muilla selaimilla, kuin Chromella… Eventio teki siinä suuren duunin ja sai sen korjattua. Se oli meille vähän niin kuin yhteinen kehitystyö”, Pekka kuvasi projektia. Paikkakarttoihin liittyvät ongelmat saatiin kuitenkin korjattua nopeasti ja kyseessä olikin Pekan ainoa negatiivinen palaute.

Pekka kertoi olevansa tyytyväinen Eventioon yhteistyökumppanina. Häneen vetosi Evention henkilökohtainen ote ja toimiva asiakaspalvelu.
“Eventio on minun mielestäni asiakasystävällisyydessä ihan markkinajohtaja. Ne toiveet, mitä asiakas esittää, ne oikeasti huomioidaan. – –  Jos ei tuolla asenteella yritys pärjää, ei sitten millään”, Pekka Nebelung kehuu. 

VIP -lippuja

musikaalikuva_c_liinu_leiwoSinä päivänä kun synnyin -musikaalissa osattiin käyttää hyödyksi mahdollisuutta lisätä lippuihin etuja. Pekka kertoi,  että musikaaliin oli mahdollista ostaa VIP -lippuja, jotka sisälsivät kaksi tuntia ennen esitystä alkavan ruokailun ravintola Daphnessa (nyk. Göran) ja sen liput itse musikaaliin. Pekka mukaan VIP -liput olivat erityisesti yritysten suosiossa, eräänlaisena hyvinvointipäivän pakettina. Myös oppilaat myivät VIP -paketteja.

”Eventiosta oli hienoa olla tekemässä oman kotikaupunkimme Kaarinan lukion tapahtumaa. Tämä on myös loistava esimerkki yhteistyöstä, mitä yritykset ja oppilaitokset voivat tehdä keskenään. Opetuksessa ja kouluprojekteissa kannattaa hyödyntää paikallisten yritysten ja yrittäjien ammattitaitoa ja tuotteita ennakkoluulottomasti”, kertoo Evention kehitysjohtaja ja perustajaosakas Ville Mattila. 

Mikäli Sinä päivänä kun synnyin -musikaali jäi näkemättä, meillä on hyviä uutisia: Kaarinan lukio palaa teatterilavoille myös ensi vuonna Grease! -musikaalin kanssa. Kohti uusia tuulia, sujuvaa yhteistyötä ja mahtavia musikaalikokemuksia!

Kuvat © Liinu Leiwo. Lisää kuvia musiikkiteatterilinjan Facebook -sivuilla.