Tapahtumavieraan usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyä


Miten voin maksaa liikunta- ja kulttuurieduilla?

Eventio hyväksyy maksuja tietyissä tapauksissa Smartum-, Edenred-, Eazybreak-, ePassi ja Tyky -seteleillä ja niitä vastaavilla saldomaksuilla.

Lue lisää kulttuuri- ja liikuntaeduilla maksamisesta


Haluan peruuttaa lipputilaukseni tai osallistumiseni

Kysy vastuulliselta tapahtumajärjestäjältä peruutusehdoista. Tapahtumajärjestäjä hoitaa peruutukset sekä mahdolliset hyvitykset Evention kanssa.


En saanut lippujani, vaikka maksu on veloitettu tililtäni

Tarkistathan aivan aluksi roskapostikansion, sillä joskus lippuviesti saatetaan tulkita virheellisesti roskapostiksi.

Sähköpostiliikenteessä saattaa olla joskus jopa tunnin viive. Jos olet saanut lipun myös esimerkiksi tekstiviestinä, voit käyttää tekstiviestistä löytyvää linkkiä lipun avaamiseen.
Joissain tapauksissa maksun kirjautumisessa voi olla viive. Liput lähetetään Sinulle välittömästi, kun maksu kirjautuu.
  • Jos tapahtumaan on aikaa yli 2 arkipäivää, voit odottaa rauhassa. Maksutapahtumat kirjautuvat pankkien viiteaineistosta viimeistään kahden pankkipäivän kuluttua, jolloin maksu kirjautuu automaattisesti.
  • Jos tapahtumaan on alle 2 arkipäivää, ota yhteyttä Evention asiakaspalveluun asiakaspalvelu@eventio.com . Liitä viestiin mukaan esimerkiksi kuvakaappaus tai kuva kuitista.

Mikä Eventio on?

Eventio on erikokoisille tapahtumajärjestäjille tarkoitettu lipunmyynti- ja ilmoittautumisjärjestelmä.


Sain maksumuistutuksen tilauksesta, jonka olen jo maksanut

Kyse on usein tuplatilauksesta, jolloin maksumuistutus lähtee ylimääräisestä tilauksesta. Maksumuistutus on aiheeton, jos lipuissasi oleva tilausnumero on eri kuin maksumuistutuksessa oleva tilausnumero.


Miten toimin, jos tapahtuma on peruutettu koronaviruksen vuoksi?

Olemme pahoillamme, että kevään tapahtumiin on tullut runsaasti muutoksia ja peruutuksia koronaviruksen leviämisen vuoksi. Jos Sinulla on lippu peruutettuun tai siirrettyyn tapahtumaan, tarkista toimintaohjeet tapahtumajärjestäjän omilta verkkosivuilta. Me Eventio Oy:ssä palveluntarjoajana noudatamme tapahtumajärjestäjien meille antamia ohjeita.

Mikäli tapahtuma on siirretty uuteen ajankohtaan, jo olemassa olevat liput kelpaavat sellaisenaan.

Mikäli toivot rahanpalautusta, tee palautuspyyntö osoitteessa www.eventio.com/peruutus .


Kirjoitin sähköpostiosoitteeni väärin, mitä teen?

Ota yhteyttä Evention asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@eventio.com. Ilmoita viestissäsi tilausnumero ja liitä mukaan esimerkiksi kuvakaappaus verkkopankistasi. Varmistamme pyyntösi oikeellisuuden vielä ennen sähköpostiosoitteen korjaamista, jolloin lähetämme myös liput uudelleen.


Tilaukseni on veloitettu tuplana

Ota yhteyttä Evention asiakaspalveluun. Toimita kuvakaappaukset molemmista kuiteista sekä tilinumerosi heti ensimmäisessä viestissä.


Mihin tapahtumiin Eventio myy lippuja?

Eventio ei varsinaisesti ole lippujen myyjä, vaan tarjoaa tapahtumajärjestäjän käyttöön työkalut lipunmyynnin toteuttamiseksi kustannustehokkaasti ja helposti. Asiakkainamme on erilaisia ja erikokoisia teattereita, elokuvatapahtumia, messujärjestäjiä, klubeja, urheiluseuroja, ravintoloita ja konserttitapahtumien järjestäjiä.


Paljonko Eventio perii palvelu- tai toimitusmaksuja?

Eventio ei milloinkaan peri palvelu- tai toimitusmaksuja tapahtumavierailta. Tapahtumajärjestäjä asettaa verkkokaupassa ja kassalla myytävien lippujen hinnan, jonka tapahtumavieras maksaa ilman lisäkuluja.


Miksi tiliotteellani näkyy veloitus Eventiolta?

Olet todennäköisesti tehnyt lippuostoksen johonkin tapahtumaan, joka käyttää Eventiota. Eventio huolehtii tapahtuman rahaliikenteestä ja tilittää maksut edelleen tapahtumajärjestäjälle.

Olet voinut tehdä ostoksen joko tapahtumajärjestäjän omassa verkkokaupassa tai lipunmyyntipisteessä.


Miksi tiliotteellani näkyy veloitus Paytrail Oy:ltä?

Olet todennäköisesti tehnyt lippuostoksen tapahtumajärjestäjän verkkokaupasta. Paytrail toimii Evention ja tapahtumajärjestäjän kumppanina ja huolehtii maksunvälityksestä suomalaisten verkkopankkien kautta.