Evention tarinan juuret sijoittuvat 1990-luvun puolivälin Ikaalisiin. Tuolloin vasta hieman reilu 10-vuotias Ville pääsi Sata-Häme Soi -tapahtumaan kesätöihin. Villen aivan ensimmäinen työtehtävä oli kerätä tyhjiä sahtimukeja festivaalipuistossa. Eipä kuitenkaan kulunut montaakaan vuotta, kun hän oli mukana asiakaspalvelutehtävissä ja muissa juhlatoimiston askareissa. Lipunmyynnin haasteet tulivat tutuksi ja paperisten paikkakarttojen ja varauskirjojen keskellä Ville huomasikin pian mitä tapahtuma tarvitsi: sähköisen varausjärjestelmän.

Tietokoneista ja ohjelmoinnista innostunut kasiluokkalainen halusi kokeilla oman varausjärjestelmän rakentamista ja sellainenhan myös syntyi – sopivasti toimistopäälikön viettäessä äitiyslomaansa.

”Kun tulin äitiyslomalta takaisin, Ville oli laittanut kaikki mun systeemit uusiks. Vaikka aluksi suhtaudun hiukan epäluuloisesti, niin ohjelma osoittautui erinomaiseksi ja eipä ole päällekkäisiä paikkojakaan myyty sen jälkeen.” Sari Rytkölä, Sata-Häme Soi

Ville pienenä

Siitä se ajatus sitten lähti – jo 1990 luvulla!

Ilmailuharrastuksen myötä Ville tutustui Jaakkoon, joka hyppäsikin samoin tein myös Sata-Häme Soi -tapahtuman kesätyöläisten joukkoon. Jaakolla oli jo aikaisempaakin kokemusta tapahtumatuotannosta, sillä hänen kesätyöuransa oli aikanaan alkanut Turun Kesäteatterista. Puskaradion ansiosta pojille alkoi vähitellen löytyä töitä myös muista tapahtumista ja niin aika osakeyhtiölle, ensin Pilotmedialle ja myöhemmin Eventiolle, oli kypsä.

Ja nyt, lähes 15 vuotta myöhemmin, Evention ohjelmistoilla on tulostettu lähes 1,4 miljoonaa lippua: yli 8300 eri tilaisuuteen ja kaiken kaikkiaan lähes kymmenen miljoonan euron edestä. Lipuilla on muun muassa kuunneltu Larry Carltonin virtuoosimaista soitantaa kylpylähotelli Caribiassa, jännitetty kuinka käy Aladdinin taikalampulle Turun kesäteatterissa, käyty CIA-hommissa Shanghaissa ja kannustettu Hyvinkään Tahkon pesisjoukkuetta voittoon.

Myyntitoimintojen lisäksi Evention ohjelmistolla on huolehdittu vuosittain lähes 3000 harmonikkaristeilijän bussi-, hytti- ja ruokailuvarauksista m/s Silja Europalle. Pispalan Sottiisin ja Paavo Nurmen urheilutapahtumien osallistujatiedot ovat puolestaan pysyneet järjestyksessä Evention ilmoittautumispalveluiden ansiosta.

Eikä kokemusta puutu verkkokaupoistakaan. Tapahtumien omien verkkolippukauppojen lisäksi Eventio on vastannut alusta saakka Suomen suurimmaksi hyvän olon verkkokaupaksi kasvaneen Hyvinvoinnin Tavaratalon koko tekniikasta, varastologistiikasta markkinointiin.

Eventio Shanghaissa

Ja hyvä ajatus on kuljettanut meidät jopa Kiinaan saakka.

Tänä päivänä Eventio yrityksenä on voimakkaassa kasvussa. Tapahtumissa mukana oleminen on edelleen tärkeää ja Evention pojat voikin yhä tavata kesäisin muun muassa Sata-Häme Soi -tapahtuman lipunmyynnistä. Vaikka tuotekehitys ja läheinen yhteistyö asiakkaiden kanssa on aina kuulunut Evention arvoihin, nyt siihen panostetaan erityisellä tavalla.

”Tapahtumissa kuten Sata-Häme Soi-juhlilla, Pispalan Sottiisissa ja Tall Ships Racessa mukana oleminen on meille erittäin tärkeää. Pääsemme käyttämään itsekin ohjelmistoamme aidossa ympäristössä ja samalla saamme arvokkaita kehitysideoita niin asiakkailta kuin muiltakin staffilaisilta.” Jaakko Vikman, Eventio Oy

Ja kuinkas sitten kävikään?

Seikkailtuaan hetken tapahtumaviidakossa Evention pojat löysivät Tiikerin – tapahtumien parhaan ystävän!

[fancybutton type=”primary” size=”lg” align=”center” label=”Tutustu Tiikeriin!” link=”/tarina” link_open=”_self” icon_position=”left” animation=”none”]