Category

Eventiolaiset

Erään nuoren matka työelämään

By | Eventiolaiset | No Comments

Saan huomenna valkolakin ja valmistun lukiosta. Olen ollut onnekas, sillä olen saanut lukulomaksi ja kesäksi töitä. Kaikki ystäväni eivät ole olleet yhtä onnekkaita ja Turun Sanomien mukaan tammikuussa 2017 olikin 63 000 työtöntä 15 – 24-vuotiasta nuorta. Ennen kun sain työpaikan Eventiosta, ehdin lähettää monta kymmentä työhakemusta. Jokaiseen työhakemukseeni vuodatin luovan osaamiseni loputkin hivenet yrittäessäni perustella, miksi juuri minä, miksi juuri tämä paikka, millainen on hyvä asiakaspalvelija ja mikä yhtiömme filosofiassa vetoaa juuri sinuun.

En usko, että kysymys oli siitä, että hakemukseni olisivat olleet huonoja. Kysymys taitaa olla siitä, että avoimessa haussa oleviin paikkoihin on liikaa hakijoita, eikä kaikille riitä töitä. Nuori saa työnsä usein suhteilla, mutta minulta ei sellaisia löytynyt.

Sain useita vastausviestejä, joissa kerrottiin minun olleen yksi monesta tuhannesta hakijasta ja vielä perään teksti “valintamme ei juuri nyt kohdistunut sinuun”. Viimeisestä työhakemuksestani on nyt kaksi kuukautta, mutta saan sähköpostiini edelleen näitä automaattisia viestejä. Näin vaivaa usein tunnin tai kaksi per hakemus, mutta minulle suodut vastaukset ovat robotin tekemiä.

Enää nämä viestit eivät harmita.

Maaliskuussa sain opolta tiedon paikallisesta yrityksestä, joka etsii sisällöntuottajaa. Myönnän, etten tiennyt tarkkaan mitä sisällöntuottaja tekee, mutta päätin hakea. Yllätyksekseni sähköpostiini vastasi toinen ihminen ja pääsin haastatteluun. Luojalle kiitos. 

Olen Evention ansiosta työllistynyt nuori, eikä toimeentulon epävarmuus enää paina. Monelle nuorelle työpaikka on tilaisuus päästä elämään kiinni, tilaisuus kasvaa ja kehittyä, mutta myös yksinkertaisesti vain tilaisuus pärjätä omillaan. Yritykselle nuorten palkkaaminen esimerkiksi kesätöihin on kätevä keino saada lisää resursseja. Nuoren palkkaaminen on usein reippaasti edullisempaa, kuin kokoaikaisen työntekijän palkkaus.

Eventio on tehnyt hienosti oman osansa nuorten työllistämisestä.  En kirjoita tätä Evention työntekijänä, vaan faktojen perusteella. Eventio työllisti viime kesänä kaksi juuri peruskoulusta päässyttä nuorta, Eemelin ja Niklaksen, joka jatkaa myös tänä kesänä. Täällä on myös ollut TET-läisiä ja AMK-harjoittelijoita. 

 

>>Niklaksen haastatteluun
>>Eemelin haastatteluun
>>Juuson ja Samun haastatteluun
>>Tekstin kirjoittajan esittelyyn

TET Eventiossa

By | Eventiolaiset | No Comments

Tällä viikolla Eventiolla on ollut töissä kaksi kaarinalaista yhdeksäsluokkalaista nuorta, Juuso Korsimo ja Samu Wahlroos. Viikko on osa Työelämään tutustumisen ohjelmaa ja koskettaa kaikkia Suomen yhdeksäsluokkalaisia. Eventio ottaa usein vastaan tettiläisiä ja AMK -harjoittelijoita.

Piikkiön yhtenäiskoulun opinto-ohjaajan, Henri Piispan, mukaan tettiläiset saavat bussikortin käyttöönsä voidakseen matkustaa lähikaupunkeihin TET:iin, mikä helpottaa paikan löytymistä.
“Tässä pätee se, mikä työnhaussa yleensä: kun olet ajoissa liikkeellä ja mietit asian huolellisesti, paikka löytyy. Tottakai vähittäiskaupat (S-market, Prisma, K-kaupat ym.) täyttyvät nopeasti”, Henri kertoo. “Sanoisin siis että kun on ajoissa liikkeellä ja miettii mielekkäitä vaihtoehtoja, alueen yritykset ottavat tettiläisiä hyvin vastaan.”

Samu ja Juuso kertovat tutustuneensa ylä-asteen alussa ja että heistä on kuluneissa kolmessa vuodessa tullut hyviä ystäviä.

Miksi hait Eventioon TET -jaksolle?

“Hain vuosi sitten kesätöihin Eventioon, kun sain koulusta ilmoituksen jossa kerrottiin kesätöistä Eventiossa. En päässyt kesällä töihin, mutta minulle kerrottiin, että Eventioon pääsee TET-jaksoina. Päätimme Samun kanssa molemmat hakea Eventioon”, Juuso kertoo.
“Hain ammattikouluun ICT-asentajaksi joten ajattelin että Eventiolla voisi päästä tekemään hommaa joka olisi ainakin jollain tasolla samaa kuin sitten opiskellessa”, Samu lisää.

 

Miltä Eventio tuntui työpaikkana?

IT-ala kiinnostaa myös Juusoa.
“Eventio tuntuu työpaikkana mukavalta. Olen pyrkimässä IT-alalle niin on hauskaa päästä tutustumaan erilaisiin IT-töihin.”
“Täällä oli todella mukava olla TETissä, koko ajan riitti hommaa, työkaverit ja työympäristö olivat myös mukavat. Myös se että Juusokin tuli harjoitteluun tänne on tehnyt tästä vielä mukavampaa”, Samu jatkaa. Myös Juuso kertoo viihtyneensä Eventiolla.

 

Mikä oli mielenkiintoista viikon aikana

Sekä Samu, että Juuso pitivät mielenkiintoisimpana Linux pohjaisen tietokoneen korjaamista. Juuson mukaan mielenkiintoisia töitä oli muitakin: “Mielenkiintoisia töitä on ollut järjestää ja uudelleen rakentaa lipunmyynti yksikköjä.”

 

Mitä uusia asioita opit viikon aikana Eventiosta, tapahtumista ja työelämästä ylipäätään?

Juuso ja Samu kertoivat oppineensa uutta lipunmyynnistä ja lipunmyyntilaitteistosta.
“En ole ennen päässyt tutustumaan erilaisiin lipunmyynti/maksu laitteisiin, joten olen oppinut käyttämään ja asentamaan niitä”, Juuso sanoo.
“TET jaksoina ja viime kesänä olen ollut erilaisissa työpaikoissa joten olen myös nähnyt kuinka erilaisia työpaikat voivat olla”, summaa Samu.

TET-harjoittelijat Samu Wahlroos (vas.) ja Juuso Korsimo Evention Tiikerin kanssa

Esittelyssä uusi eventiolainen: Emilia Virtanen

By | Eventiolaiset | No Comments

emilia_eventio_blogi_kuva

Täällä esittäytyy Evention uusi sisällöntuottaja Emilia Virtanen. Olen nyt 19 -vuotias, juuri lukiosta valmistunut ja valehtelematta innoissani uudesta työpaikastani Evention sisällöntuottajana. Olen kirjoittanut aina, mutta ensimmäistä kertaa siitä on tullut ammattini. Suoraan sanottuna minusta on erinomaista (ja erinomaisen harvinaista) että näin nuorelle tarjotaan työtä, jossa oikeasti pääsee haastamaan itsensä.

Millaista on työskennellä Eventiossa?

Tietokone on luonnollisesti työväline nro 1. Hoidan asiakaspalvelua ja osallistun lipunmyynti -sivujen luomiseen, mutta varsinainen tehtäväni on tuottaa sisältöä juurikin tänne blogiin. Näin heti alkuun minun oli opeteltava viiden uuden ohjelman käyttö, sillä ihan kotikoneella minun ei ole koskaan täytynyt käyttää näin korkean tason ohjelmia. Muutoinkin oppimista riittää – tuskin olen koskaan oppinut yhtä paljon yhtä nopeasti.

Miten kuvailisin firmaa?

Eventiossa on töissä pieni, mutta erittäin tehokas ja asiantunteva tiimi. Nettisivut on tehty käytännössä katsoen alusta loppuun talon sisällä. Tällä hetkellä meitä työskentelee täällä neljä, mutta samassa rakennuksessa toimii useampia yhtiöitä. Kuten vain pienehkössä yrityksessä voi olla, ote asiakaspalveluun on henkilökohtainen ja hyvin kiinnostunut. Asiakkaan ongelmista välitetään.

Summaus
Päästyäni nyt työn makuun, pidän sen luovuudesta, kiinnostavuudesta ja haastavuudesta. Olen viihtynyt täällä hyvin ja odotan innolla tulevia kuukausia!

#Kesäduunaa 2016: Niklas Paajanen

By | Eventiolaiset | No Comments


Niklas_lähi

 

Eventio on mukana #Kesäduunaa2016 -kampanjassa työllistämällä kesäksi kaksi kaarinalaista juuri peruskoulunsa päättänyttä nuorta. Tässä haastattelussa Niklas Paajanen.

Kerro ensin itsestäsi twiitin mitassa eli 140 merkissä

Olen 15-vuotias, juuri peruskoulun päättänyt iloinen kaveri.

Mistä kuulit Evention tarjoamasta kesätyöpaikasta? Miten haku eteni?

Näin ilmoituksen kouluni ovessa. Hain paikkaa, pääsin haastatteluun ja sain kesätyöpaikan. Haku eteni nopeasti ja Ville laittoi tasaisin väliajoin sähköpostia, että mitä tapahtuu.   

Minkälaisia odotuksia sinulla oli kesätöistä ennen kuin aloitit meillä?

Luulin, että joutuisin työskentelemään enemmän laitteiden kanssa (laukunpakkaamista ym.), mutta pääsinkin työskentelemään enemmän tietokoneen parissa asiakkaiden sähköposteihin vastaillen sekä muita asioita hoidellen.

Kerro hiukan ensimmäisestä päivästäsi Eventiolla?

Ensimmäisenä päivänä tutustuin Eemelin (toisen kesätyöntekijän) kanssa paikkoihin ja muihin työntekijöihin.

Minkälainen on ollut tyypillinen työpäiväsi kesätyöjakson aikana?

Päivä alkaa aina sähköpostien lukemisella ja niihin vastaamisella. Sen jälkeen on yleensä joku homma esimerkiksi uusien tapahtumien luonti tai uuden demotilin luonti. Iltapäivällä tulee aina smartumit. Tarkastan ne ja kirjaan ylös.

Mikä on ollut töissäsi

… hauskinta? Asiakkaiden palveleminen  

… vaikeinta? Asiakkaalle verkkokaupan luonti ja muokkaaminen

… tylsintä? Pahimpien johtosotkujen selvittäminen.

… mielenkiintoisinta?  Asiakastilin/verkkokaupan luonti.

Olet päässyt tutustumaan monien erilaisten tapahtumien arkeen kesätyösi aikana. Mitä olet oppinut tapahtumista ja tapahtumanjärjestäjistä?

Huomasin, ettei tapahtuman järjestäminen olekaan niin yksinkertaista kuin luulin.

… entä tietokoneista ja laitteista?

Tietokoneista muutaman pikakomennon. Tulostimista ja maksupäätteistä olen oppinut kaikenlaista uutta.

… entä työelämästä?

IT-alasta sen verran, että tätä haluan tehdä myös tulevaisuudessa.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on jatko-opinnoista?

Elokuussa aloitan Kaarinan Lukiossa ja sen jälkeiset suunnitelmat ovat vielä auki.

Kesätyöjaksosi alkoi heinäkuun puolivälissä. Miten vietit alkukesän?

Alkukesän vietin suurimmaksi osaksi kavereitten kanssa, sekä kävin Puolassa vanhempien kanssa.

Miten kesäsi jatkuu?

Kymmenen päivää lomaa jäljellä, se menee varmaan kavereitten kanssa ja sitten kouluun.

#Kesäduunaa 2016: Eemeli Forsbom

By | Eventiolaiset, Tiikerin blogi | No Comments

Eemeli

Eventio on mukana #Kesäduunaa2016 -kampanjassa työllistämällä kesäksi kaksi kaarinalaista juuri peruskoulunsa päättänyttä nuorta. Ensimmäiseksi haastattelussa kesän ensimmäinen kesäduunari, Eemeli Forsbom.

Kerro ensin itsestäsi twiitin mitassa eli 140 merkissä

Hei, nimeni on Eemeli, olen 16-vuotias ja asun Kaarinassa. Päätin juuri peruskoulun ja ensi syksyllä minua odottaa lukio. Harrastan koripalloa ja kitaran soittoa.

Mistä kuulit Evention tarjoamasta kesätyöpaikasta? Miten haku eteni?

Kuulin kesätyöpaikasta kouluni Wilman kautta. Haku eteni nopeasti ja sain koko ajan infoa missä mennään.

Minkälaisia odotuksia sinulla oli kesätöistä ennen kuin aloitit meillä?

Tämä oli ensimmäinen kesätyöni, joten en osannut odottaa paljon mitään. Luulin, että joudun suurimmaksi osaksi tekemään vain hanttihommia, mutta täällä pääsinkin tekemään heti alusta alkaen vaikka mitä!

Kerro hiukan ensimmäisestä päivästäsi Eventiolla?

Ensimmäisenä päivänä minua ja toista kesäduunaria Niklasta perehdytettiin perusjuttuihin. Tutustuimme talon väkeen ja kasasimme yhden lipunmyyntipisteen valmiiksi viikonlopun tapahtumaa varten.

Minkälainen on ollut tyypillinen työpäiväsi kesätyöjakson aikana?

Tyypillisenä työpäivääni tein demotilejä asiakkaille, vastasin asiakkaiden kysymyksiin (niihin joihin osasin), tein excel taulukoita, laskin päivän kulttuuri- ja liikuntasetelit ja valmistelin laitteita erilaisiin tapahtumiin.

Mikä on ollut töissäsi
… hauskinta? Demotilien luonti ja laitteiden huolto/valmistelu asiakkaille.

… vaikeinta? Aamulla aikaisin nouseminen. En ole ikinä ollut mikään aamuvirkku. Varsinkaan kesällä.

… tylsintä? Se, että ei ollut mitään tekemistä, mutta tätä tapahtui hyvin harvoin:)

… mielenkiintoisinta? Erilaisiin tapahtumiin tutustuminen ja sen perusteella tapahtumanjärjestäjän verkkokaupan heille sopivaksi luominen.

Olet päässyt tutustumaan monien erilaisten tapahtumien arkeen kesätyösi aikana. Mitä olet oppinut tapahtumista ja tapahtumanjärjestäjistä?

Että tapahtumia on todella monia erilaisia ja niihin ilmoittautuminen/lippujen ostaminen tapahtuu eri tavoilla.

… entä tietokoneista ja laitteista?
Olen oppinut aika hyvin käyttämään Evention omaa palvelua ja hieman erilaisia laitteita kuin mitä yleensä käytän.

… entä työelämästä?
Työnteko on hauskaa, kun tekee jotain mistä on itse kiinnostunut.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on jatko-opinnoista?

Jatkan opintojani ensi syksynä lukiossa Turun Normaalikoulun IB-linjalla, mutta sen jälkeen ei ole vielä mitään suunnitelmia.

Miten kesäsi jatkuu?

Lähden heti työjaksoni jälkeen kahdeksi viikoksi Espanjaan koripalloleirille ja sen jälkeen pidän kuukauden ansaittua lomaa.