Lipunmyynti

Lipunmyynti kuluttajan silmin – yli 80% tapahtumavieraista ostaa lipun mieluiten netistä

By heinäkuu 14, 2017 No Comments

Mistä tavallinen kuluttaja ostaa mieluiten lippunsa? Mikä tekee tapahtumasta hyvän? Millaisia tunteita palvelumaksut herättävät?

Näin tapahtumasesongin aikana päätimme tehdä kuluttajakyselyn tapahtumista ja lipun ostosta. Jalkauduimme siis Turun kauniin kesäiseen katukuvaan haastattelemaan ohikulkijoita.

Kuten arvata saattaa, nettiostaminen oli suosituin tapaa ostaa tapahtumalippu. Nettiostamista pidettiin helppona ja nopeana, sekä nykyaikaisena. Kuitenkin huomasimme, että osa ihmisistä on edelleen myös perinteisen myyntipisteostamisen kannalla. Eritoten ne henkilöt, jotka eivät käytä nettiä ostivat lippunsa myyntipisteistä tai tapahtuman ovilta.

Haastateltavat olivat käyneet festareilla ja artistien keikoilla, teattereissa ja kaupunkipäivillä. Myös ilmaistapahtumissa, kuten markkinoilla, oltiin viihdytty. 

Yleinen mielipide palvelumaksuista oli se, että ne tulisi ilmoittaa reilusti heti aluksi, eikä lisätä loppusummaan erikseen ilmoittamatta. Pääosin palvelumaksuihin oli kuitenkin totuttu, tosin eräs haastatelluista totesi, että “on ikävää maksaa siitä, että teen itse työn ja tulostan oman lippuni.”

Mikä tekee hyvän tapahtuman?

Kyselymme mukaan kuluttajat pitivät tärkeinä hyvän tapahtuman elementteinä hyvää musiikkia, toimivia järjestelyjä, kuten kohtuullisia vessajonoja, tapahtuman alkamista ajallaan ja hyviä kulkuyhteyksiä (esim. festaribusseja). Tärkeänä pidettiin myös sitä, että tapahtumia on eri tyyppisiä ja jokainen löytää omansa – niin rock-musiikin ystävät, kuin maratonjuoksijatkin.

Lisää tutkimusten tuloksista

Lisää tietoja kuluttajatutkimuksen tuloksista on tiedossa. Teemme vielä kattavamman selvityksen aiheesta tänne blogiin.

Leave a Reply