Eventiolaiset

Erään nuoren matka työelämään

By kesäkuu 2, 2017 No Comments

Saan huomenna valkolakin ja valmistun lukiosta. Olen ollut onnekas, sillä olen saanut lukulomaksi ja kesäksi töitä. Kaikki ystäväni eivät ole olleet yhtä onnekkaita ja Turun Sanomien mukaan tammikuussa 2017 olikin 63 000 työtöntä 15 – 24-vuotiasta nuorta. Ennen kun sain työpaikan Eventiosta, ehdin lähettää monta kymmentä työhakemusta. Jokaiseen työhakemukseeni vuodatin luovan osaamiseni loputkin hivenet yrittäessäni perustella, miksi juuri minä, miksi juuri tämä paikka, millainen on hyvä asiakaspalvelija ja mikä yhtiömme filosofiassa vetoaa juuri sinuun.

En usko, että kysymys oli siitä, että hakemukseni olisivat olleet huonoja. Kysymys taitaa olla siitä, että avoimessa haussa oleviin paikkoihin on liikaa hakijoita, eikä kaikille riitä töitä. Nuori saa työnsä usein suhteilla, mutta minulta ei sellaisia löytynyt.

Sain useita vastausviestejä, joissa kerrottiin minun olleen yksi monesta tuhannesta hakijasta ja vielä perään teksti “valintamme ei juuri nyt kohdistunut sinuun”. Viimeisestä työhakemuksestani on nyt kaksi kuukautta, mutta saan sähköpostiini edelleen näitä automaattisia viestejä. Näin vaivaa usein tunnin tai kaksi per hakemus, mutta minulle suodut vastaukset ovat robotin tekemiä.

Enää nämä viestit eivät harmita.

Maaliskuussa sain opolta tiedon paikallisesta yrityksestä, joka etsii sisällöntuottajaa. Myönnän, etten tiennyt tarkkaan mitä sisällöntuottaja tekee, mutta päätin hakea. Yllätyksekseni sähköpostiini vastasi toinen ihminen ja pääsin haastatteluun. Luojalle kiitos. 

Olen Evention ansiosta työllistynyt nuori, eikä toimeentulon epävarmuus enää paina. Monelle nuorelle työpaikka on tilaisuus päästä elämään kiinni, tilaisuus kasvaa ja kehittyä, mutta myös yksinkertaisesti vain tilaisuus pärjätä omillaan. Yritykselle nuorten palkkaaminen esimerkiksi kesätöihin on kätevä keino saada lisää resursseja. Nuoren palkkaaminen on usein reippaasti edullisempaa, kuin kokoaikaisen työntekijän palkkaus.

Eventio on tehnyt hienosti oman osansa nuorten työllistämisestä.  En kirjoita tätä Evention työntekijänä, vaan faktojen perusteella. Eventio työllisti viime kesänä kaksi juuri peruskoulusta päässyttä nuorta, Eemelin ja Niklaksen, joka jatkaa myös tänä kesänä. Täällä on myös ollut TET-läisiä ja AMK-harjoittelijoita. 

 

>>Niklaksen haastatteluun
>>Eemelin haastatteluun
>>Juuson ja Samun haastatteluun
>>Tekstin kirjoittajan esittelyyn

Leave a Reply