Lipunmyynti

Kulttuuri- ja liikuntasetelit

By toukokuu 17, 2017 No Comments

Miksi kannattaa ottaa kulttuuri- ja liikuntasetelit -maksutapa käyttöön?

Eventio mahdollistaa tapahtumien maksun kulttuuri- ja liikuntaseteleillä. Eventio tarkistaa, kirjaa ja mitätöi kulttuurisetelit tapahtumanjärjestäjän puolesta. Tapahtumavieraat saavat enemmän vaihtoehtoja tapahtuman maksuun ja asiakaskunta laajenee, mutta tapahtumanjärjestäjän ei tarvitse tehdä ylimääräistä työtä.

Halutessaan tapahtumanjärjestäjä voi pyytää liikuntasetelit lähettettäviksi hänen toimistolleen, jossa tapahtumanjärjestäjän tulee itse kuitata maksut ja kirjata setelit. Suosittelemme Evention palveluiden hyödyntämistä tässä kohtaa, sillä kirjaamme setelit päivittäin, näin tapahtumavieras saa maksuvahvistuksen nopeasti. Kun setelit postitetaan suoraan Eventiolle, tapahtumanjärjestäjän ei tarvitse tehdä omia sopimuksia Tykyn, Smartumin, Edenredin ja SporttiPassin kanssa.

Mitkä maksutavat käyvät?

Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit
Smartum Saldo -verkkomaksu
Edenred Virikeseteli
SporttiPassi (ePassi) -verkkomaksu
Tyky-Kuntosetelit
Tyky-Online

Hyväksymme myöskin saldomaksuja. Tämä mahdollistaa Tyky-Onlinella, Sporttipassilla ja Smartum Saldolla maksamisen. Kun uusia maksutyyppejä tulee käyttöön pyrimme lisäämään niitä järjestelmäämme nopeasti.

Millaisten tapahtumien maksamiseen voi käyttää kulttuuri- ja liikuntaseteleitä?

Liikuntaseteleillä voi maksaa osallistumismaksun esimerkiksi pyöräily- tai juoksutapahtumiin. Kulttuuri- ja liikuntasetelit käyvät urheilutapahtumien lisäksi taiteen alan tapahtumiin, esimerkiksi teatteriesityksiin ja konsertteihin.  Kuttuuri- ja liikuntaseteleitä ei voi käyttää tapahtumiin, joiden pääasiallinen tarkoitus on myynti. Lisätietoa rajoituksista ja ohjeista löytyy Verohallinnon sivuilta.

Voiko maksaa useamman henkilön liput tai osallistumisen kulttuuri- ja liikuntaseteleillä?

Ei voi, sillä kulttuuri- ja liikuntasetelit ovat henkilökohtaisia. Ne ovat työnantajan työntekijälle antama etu ja tarkoitettu työntekijän hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitoon. Työntekijä ei esimerkiksi voi maksaa lapsensa tapahtumia tai liikuntaharrastuksia näillä seteleillä.

Voiko tapahtumanjärjestäjä vastaanottaa seteleitä tapahtuman ovella?

Kyllä voi. Tapahtumanjärjestäjä voi kerätä setelit ovella ja lähetä ne Eventiolle, jossa ne käsitellään. Tapahtumanjärjestäjä voi toki myös kuitata setelit itse, mutta silloin hänen täytyy tehdä omat sopimukset Smartumin, Edenredin ja Tykyn kanssa. Lisäksi jokaisella kulttuuri- ja liikuntasetelityypillä on omat käsittelytapansa, jotka tulee opetella.

Kaikki lipunmyyntijärjestelmät eivät hyväksy kulttuuri- ja liikuntaseteleitä niiden tuottaman ylimääräisen työn takia, mutta Evention mielestä on tärkeää tarjota tapahtumavieraille laajat maksuvaihtoehdot.

 

Leave a Reply