Evention käyttövinkit

Lipunmyynnin ja ilmoittautumisen ajastaminen

By huhtikuu 19, 2017 No Comments

Tapahtumakohtaiset asetukset

Voit ajastaa tietyn tapahtuman myynnin aloittamisen ja lopettamisen haluamallasi tavalla. Ajastusasetukset helpottavat tapahtumanjärjestäjän työtä, sillä kun kaikki asetukset on tehty valmiiksi tapahtuman myynti menee automaattisesti päälle ja pois oikeaan aikaan. Ajastusasetukset ovat suosittuja erityisesti silloin, kun lipunmyynnin alkamisesta halutaan ilmoittaa etukäteen. Tämä usein aiheuttaakin ryntäyksen lipunmyynnin avautuessa, mutta ei hätää, Eventiolla on kyllä varauduttu siihen. Kätevät ajastusasetukset löytyvät my.eventio.comista, tapahtuman Näkyvyys ja saatavuus -välilehdeltä.

myynnin ajastus

 

Voit asettaa myynnin alkamaan tiettynä päivänä ja kellonaikana.
Myynnin aloitus
x minuuttia ennen tapahtuman alkua -vaihtoehto tarjoaa mahdollisuuden asettaa lipunmyynnin verrattain lyhyeksi. Myös lipunmyynnin lopettamisen saa ajastettua vastaavalla tavalla. Eventiolla kuitenkin lähtökohtaisesti suositellaan, että tapahtumalippujen myyntiä jatketaan tapahtuman alkuun saakka.

 

Tuotekohtaiset asetukset

Lisäksi voit tehdä myös tuotekohtaisia asetuksia, eli piilottaa lipun näkyvyyden tai asettaa lipun näkyviin, mutta pois myynnistä. Huom. pidä kuitenkin huoli, että lippukohtaiset ja tapahtumakohtaiset asetukset eivät ole ristiriidassa keskenään. Mahdollisuutta asettaa lippu piilotetuksi on käytetty usein kampanjalippujen kanssa. Esimerkiksi jonkin juhlapyhän, kuten ystävänpäivän ajaksi voi asettaa erityisen kampanjalipun näkyviin ja piilottaa sen kampanjan päättymisen jälkeen. Lipun näkyvyyttä ja ajastusta saa muokattua lipun Verkkoasetukset -välilehdellä. Mikäli tapahtumanjärjestäjä haluaa lipun näkyvyyden muuttuvan automaattisesti, tulee valita Muokkaa ajastusta ja asettaa muutosaika.

kampanjalipun ajastus2

Lipun näkyvyyden piilottaminen on suosittu vaihtoehto myös kun lippuja myydään vain ovelta. Lipputyypin voi luoda my.eventio.comiin, mutta estää sen ostamisen netistä. Näin tapahtumanjärjestäjä saa lipunmyynnin kirjanpitonsa yhteen paikkaan.

Leave a Reply