Tiikerin blogi

Kun sirkkelistäkään ei ollut apua

By lokakuu 13, 2014 No Comments

Eventio kilistelee pian 10-vuotiselle taipaleelleen ja vaikka katse on entistäkin tiukemmin tulevaisuudessa, välillä on hauska muistella vähän menneitä. Niinpä tänään 13.10. Kansainvälisen Epäonnistumisen Päivänä skoolaamme muistolle, joka sai Evention alkutaipaleella vasta parikymppiset nuoret yrittäjät melkein herkistymään.

Muisto on nimeltään ”liian leveät lämpölippupohjat” kertoen lippurullista, jotka tilaukseen menneen inhimillisen parin millin heiton vuoksi eivät mahtuneetkaan upouusiin tulostimiin. Liput oli tarkoitus ottaa käyttöön ensimmäistä kertaa juuri näytöskauden aloittavassa Turun Kesäteatterissa. Aikaa, saatika rahaa, uusien painattamiseen ei todellakaan enää ollut ja painotalon väkikin oli jäämässä kesälomille.

Kaiken lisäksi nuoret yrittäjät Ville ja Jaakko olivat kumpikin vielä Puolustusvoimien palveluksessa kaukana Turusta, joten etäohjeiden lisäksi tarvittiin myös apujoukkoja poikien kotikulmilta. Niinpä 100 000:n lippupohjaerää kuljetettiin pikana isien ja Matkahuollon voimin Turusta Ikaalisiin, jossa niitä kaikin mahdollisin keinoin yritettiin kaventaa Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen teknisen työn tiloissa.

Kun vannesahasta ja sirkkelistäkään ei ollut apua, liput palautuivat takaisin Turkuun. Onneksi apu löytyi lopulta hieman yllättävältäkin taholta. Menolippu -lipunvälitysfirma myi meille tulostimeen sopivia lippurullia, joilla kesäteatteri saattoi aloittaa uuden kauden.

Vielä ei kuitenkaan hengähdetty helpotuksesta. Menolipun lippurullien kelaussuunta osoittautui nimittäin vääränlaiseksi ja niinpä edessä oli vielä yhdet ”lipunkelaustalkoot”. Lopulta Turun Kesäteatteri sai kuin saikin toimivat lippupohjat ja teatterikausi vietiin tälläkin kertaa onnistuneesti maaliin! 🙂

vannesaha

Vannesaha ei kaventanut lippurullia, mutta jätti lipun reunaan tyylikkään mustan raidan. Sirkkeli repi lippurullan puolestaan täysin käyttökelvottomaksi.

Ai mitä sitten opimme?

  • Painotuotteita tilatessa ei koskaan kannata hyppiä riemusta ennen kuin tuotteet on pöydällä.
  • Suosittelemme tarkistamaan vedokset ja laitteiden tekniset vaatimukset kertaan jos toiseenkin.
  • Lyijykynä on oiva apu lippurullien kelaamiseen (jos sellaiseen ikinä enää tarvetta on).
  • Star TSP-800 on erinomainen lipputulostin. Oikein huollettuna se kestää vuosia vähän kovemmassakin käytössä.

Hyvää Epäonnistumisen Päivää! Lue lisää päivästä ja jaa oma ikimuistoisin mokasi!

Leave a Reply